• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • новини
  • Робота з дітьми 5-річного віку, які не відвідують ДНЗ (ясла-садок) №8

Робота з дітьми 5-річного віку, які не відвідують ДНЗ (ясла-садок) №8

2012-03-22

/Files/images/0.JPG

Сучасний дошкільник живе у середовищі, яке постійно змінюється, ускладнюється, розвивається і адаптуватися дитині до нього мають допомогти дорослі, зокрема педагогічні працівники. Необхідно створити кожній дитині різні можливості для здобуття дошкільної освіти.
Тим часом не всі батьки спроможні оволодіти спеціальними знаннями, навичками, вмінням, щоб правильно здійснювати навчально - виховний процес в умовах сім'ї та послідовно розвивати своє педагогічне мислення. Щоб навчання в сім'ї мало цілеспрямований характер і найкраще забезпечувало розвиток дітей , батьки повинні здобути певні педагогічні знання , розуміти не тільки важливість , значення освітньої роботи з дітьми, ай методику цієї роботи. Також вони мають бути ознайомлені з обсягом знань і умінь, яким повинні володіти діти, йдучи до школи.
З цією метою, в дошкільному закладі розроблено план заходів щодо залучення дітей , які не відвідують ДНЗ до участі у освітньому процесі ДНЗ № 8
Педагоги нашого закладу познайомились з сім’ями дітей , які не відвідують дошкільні навчальні заклади, з’ясували, чому малята виховуються вдома, поінформували батьків про можливі форми здобуття їхніми дітьми дошкільної освіти.
В закладі створена ініціативна група педагогів по роботі з дітьми , які не відвідують ДНЗ, яка надає консультативну допомогу батькам, що самостійно готують дітей до школи.
Увага батьків акцентується на фізичний ,пізнавальний,мовленнєвий, художньо-естетичний розвитки , на ігрові осередки і навчальне обладнання, на оснащення середовища ігровими посібниками, що є для дошкільника найпершими носіями інформації про навколишній світ.
У ДНЗ організовано виставку педагогічної літератури для батьків з питань сімейного виховання, а також по підготовці дітей до школи.
Ознайомили з Програмою розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».
Проводиться роз'яснювальна робота серед батьків про переваги розвитку та виховання дітей в дошкільному закладі,запрошуємо батьків, діти яких не відвідують дошкільні заклади, на батьківські збори.
Для батьків, які вирішили виховувати дитину самостійно у ДНЗ педагоги організовують консультації, рекомендації з питань виховання та навчання дітей вдома. Це такі, як : «Створення предметно - ігрового середовища вдома», «Розвиток творчої уяви та логічного мислення малюків», « Показники фізичного розвитку дитини. Поради батькам з „Фізичного розвитку», « Мовленнєвий розвиток:Навчання елементів грамоти .Підготовка до письма», « Пізнавальний розвиток . Поради батькам щодо розвитку логіко-математичного мислення» та інші.
Своєчасність та успішність розвитку дітей дошкільного віку залежить від усвідомлення батьками важливості правильного вибору доступних форм здобуття дошкільної освіти.

Адміністрація ДНЗ(я-с) №8

Кiлькiсть переглядiв: 160